dimarts, 2 de juliol del 2013

II Taller Col·lectiu de Curtmetratges, estiu de 2013, Sa Ràpita (Mallorca)




Serà una setmana intensiva de classes, durant la qual farem un CURTMETRATGE de forma col·lectiva. El curs el coordinarà el cineasta Samuel Sebastian.

DIES I HORARIS: de dilluns 19 a divendres 23 d'agost, de 10 a 14 h.
PLACES: Màxim 10 persones.
PREU: 120 euros
+ INFO: samuelsebastian@mail.com
SKYPE: samuel_sebastian
  • Plantejament:

Els alumnes, en cinc dies, es repartiran les feines i treballaran en equip per tal de dur endavant una producció en la qual cadascú tindrà el seu paper: productor, director, director de fotografia, muntador... però, alhora, ajudaran a la resta de l'equip en les seves tasques. Tots ells seran coordinats pel professor, Samuel Sebastian, que té una important experiència com a cineasta i productor en l'àmbit nacional i internacional.
D'aquesta manera, durant les sessions, els alumnes coneixeran de forma pràctica quins són els papers de cada persona dins d'una pel·lícula al mateix temps que la fan realitat. Igualment, podran resoldre tots els dubtes o consultes que tinguin.
Aquest curs és ideal per universitaris que vulguin complementar de manera pràctica els seus estudis i també per a qualsevol persona que estigui interessada a practicar i conèixer el món del cinema des de dins.
A la fi del curs, presentarem el curt que s’hagi elaborat.
  • Continguts, dia a dia
Dilluns. La planificació prèvia de la pel·lícula: la preproducció i l’assignació dels papers.
Dimarts. La presentació del guió. El pitching.
Dimecres. El rodatge i les seves necessitats.
Dijous. Eines de muntatge.
Divendres. Projecció final del curt i debat sobre l'experiència.
  • Compartir experiències
-->
Durant els dies del curs, el professor es trobarà rodant a Sa Ràpita la seva darrera pel·lícula, El cercle del desig, una experiència que també compartirà amb tots els alumnes.

SAMUEL SEBASTIAN, PROFESSOR
Samuel Sebastian és un escriptor i cineasta valencià. Llicenciat en Història de l'Art, obtingué el premi extraordinari de llicenciatura i també treballa com a professor de cinema i documentals. Actualment realitza la seva tesi sobre els nous sistemes actuals de producció cinematogràfica.
La seua tasca com a cineasta va començar al 2005 amb el rodatge de la pel·lícula experimental El primer silenci (2006), film rodat només en un plànol. Després, ha alternat el rodatge d'obres de ficció i documentals amb vídeocreacions i vídeoclips.
Els seus films han estat exhibits per festivals de tot el món com ara, entre d'altres, el de San Diego (Estats Units); La Paz (Bolívia); Rosario (Argentina); Lisboa; Bilbao, Madrid, Sevilla, Còrdoba, Visual Sound Barcelona; Bolònia, Milano i Torino (Itàlia); París; Johannesburg (Sud-àfrica); Melbourne (Austràlia), obtenint diferents reconeiximents com el de millor documental espanyol per La Moma (2007) al Festival de Madrid 2009 o el premi al millor documental valencià de 2009 per Las Migrantes (2009).
El primer silencio va estar projectada pel Canal Ciudad de la plataforma Ono. Igualment, altres obres com La Moma o Las migrantes han estat projectades per La2 de TVE i algunes de les seves vídeocreacions també han estat projectades per TVE – Catalunya.
Com a documentalista social, ha treballat des de 2006 amb diferents ong i institucions europees com ara CEAR, Xarxa Europea Contra l'Exclusió Social, Forum of European Rroma Young People, Caritas, Alanna, la Universitat de València i Brisas Interculturales entre moltes altres. Igualment, col·labora amb el Ministeri d'Afers Estrangers de l'Ecuador per a la difusió mundial de la situació de les persones migrants.
En la actualitat, la seua darrera obra, La pausa dels morts (2011) ha segut seleccionada per a diferents festivals internacionals i ara mateix prepara el seu proper llarmetrage de ficció, El cercle del desig, que començarà a rodar-se l'estiu de 2013.
Com a escriptor, ha obtingut diferents reconeixements: finalista del premi internacional Pablo Rido per La ciudad de la luz (2005), segon premi al certamen La Nau – Universitat de València per Un invierno sin Vera (2006) i finalista del premi Isabel Cerdà de narrativa breu per Les cartes de Lilit (2011). Va ser guanyador del XXXVII Premi Octubre de Teatre per Les habitacions tancades (2008).

Com a professor, és professor d’audiovisuals i escriptura creativa des de 2002. Ha donat els seus tallers a Alacant, Palma, València i Barcelona entre d’altres llocs i per a institucions i empreses com EdiTrain, fnac, Ajuntament de Llíria, Fundació Miró, Ajuntament de València, Pas 9– Barcelona o el Festival de Documentals d’Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada